TALLENTEET

2023-02-08 Terveysteknologian trendit 2023

Testaa katselulaitteesi ennen webinaarin aloitusta. Kun saat kuvan näkymään ja äänen kuulumaan, katselulaitteesi on kunnossa.

Helmikuun Teknologia-akatemiassa perehdymme terveyteen ja hyvinvointiin monipuolisesti eri näkökulmista. Kysymme, saako syrjäseudulla jatkossa hoitoa ja miten ikääntyminen näkyy terveydenhuoltopalveluissa. Onko digitalisaatio ratkaisu kattavien palvelujen turvaamiseen?
Kuulemme uusimmista askelista yksilöllistetyn lääketieteen kehityksessä ja pohdimme tutkimuksen merkitystä tulevaisuuden terveydenhuollolle.

Keskustelut juontavat toimittajat Tiina Merikanto ja Heljä Salonen sekä toimitusjohtaja Saara Hassinen.
Toimittajille suunnatun Teknologia-akatemian järjestävät Teknologiateollisuus, Terveysteknologia ry, Suomen Akatemia ja Suomen Journalistiliitto.

Ohjelma


13.00 Tilaisuuden avaus

Saako syrjäseudulla jatkossa hoitoa?
Keskustelijoina professori Sakari Taipale (Jyväskylän yliopisto, Ikääntymisen tutkimuksen huippuyksikkö), tutkimusprofessori Ilmo Keskimäki  (THL, Tampereen yliopisto), toimitusjohtaja Lasse Rousi (Medixine Oy) ja johtaja Arto Mikkola (Vivago Oy).
Keskustelun vetäjänä toimittaja Tiina Merikanto

Terveysteknologian trendit ja kehitysnäkymät
toimitusjohtaja Saara Hassinen (Terveysteknologia ry)
Kommenttipuheenvuoro: toimitusjohtaja Peter Sund (Kyberala ry)

14.10 – 14.40 Kahvitauko

Tutkimus, kehitys ja digitalisaatio sosiaali- ja terveydenhuollossa
Keskustelijoina johtaja Laura Raaska (Suomen Akatemia), ohjelmajohtaja Kari Klossner (Business Finland), hyvinvointialuejohtaja Petri Virolainen (Päijät-Hämeen hyvinvointialue) ja toimitusjohtaja Mika Hagberg (Paree Goup).
Keskustelun vetäjänä Saara Hassinen

Kuinka yksilöllistettyä hoitomme on 2030-luvulla?
Keskustelijoina tutkija Elisabeth Widén (Helsingin yliopisto, Kompleksitautien genetiikan huippuyksikkö), tutkijatohtori Anniina Färkkilä (Helsingin yliopisto), yliopistotutkija Leena Latonen (Itä-Suomen yliopisto) ja toimitusjohtaja Jari Forström (Abomics Oy).
Keskustelun vetäjänä toimittaja Heljä Salonen

16.00 Tarjoilua ja seurustelua

SUORA LINKKI