15.1.2021 SAVE THE DATE!

Testaa katselulaitteesi ennen webinaarin aloitusta. Kun saat kuvan näkymään ja äänen kuulumaan, katselulaitteesi on kunnossa.

Webinaariohjelma:

klo 10.00–10.50 esittelemme kiinnostavimmat tähänastiset tutkimustuloksemme:
Nuorten taloudellinen tilanne ja kuluttaminen
professori Terhi-Anna Wilska, Jyväskylän yliopisto

Digitaalisten ja taloustaitojen oppiminen
professori Kirsti Lonka, Helsingin yliopisto

Nuorten talousosaaminen jakautuminen PISA-tutkimuksen valossa
yliopistotutkija Arto Ahonen Jyväskylän yliopisto

Pelit talousopetuksen digitaalisina työkaluina
professori Panu Kalmi, Vaasan yliopisto

klo 11.00–12.00 Kuinka pelastetaan nuoret hukkumasta?
Paneelikeskustelussa kansanedustajat vastaavat tutkimuksesta kumpuaviin kysymyksiin sekä kertovat, miten oma puolue pelastaisi nuoret hukkumasta.
Tilaisuuden juontaa Talous ja nuoret TATin toimitusjohtaja Jenni Järvelä.

Suomen Akatemian yhteydessä toimivan Strategisen tutkimuksen neuvoston rahoittama DigiConsumers -tutkimushanke kehittää uudenlaisia digitaalisia työkalua ja oppimisen muotoja nuorten taloudellisen lukutaidon ja taloudellisten taitojen parantamiseksi digitaalisissa kulutusympäristöissä.

Turvataan nuorille valoisampi tulevaisuus paremmalla päätöksenteolla.

Sofia Lindqvist | 1610700124

Kysymys Lonkalle liittyen viimeiseen diaan: Miten vanhempien taloudellinen tuki heikentää tulojen riittävyyden kokemusta? Senkö kautta, että rahat eivät ole oman ponnistelun tulosta tai että niitä joutuu pyytämään eikä saaminen ole varmaa? Vai käsitinkö diamuotoilun väärin?

Mette Ranta | 1610700921

Sofia Lindqvist, vastaan tutkimuksen tekijänä kysymykseesi; kiitos kiinnostuksestasi! Tuloksissamme vanhempien taloudellinen tuki tosiaan heikensi itsenäistyneiden nuorten aikuisten kokemusta tulojen riittävyydestä. Tämä juuri korostaa taloudellisen itsenäistymisen tärkeyttä ja arvoa nuorten keskuudessa, ja voi liittyä moniin tekijöihin kuten toteat. Tutkimus on juuri julkaistu
Nuorisotutkimus-lehdessä (Ranta & Raijas, 2020).

Sofia Lindqvist | 1610701780

Kiitos vastauksesta Mette Ranta! Tutustunpa artikkeliinne.

Terhi O. | 1610701783

Erinomaisia esityksiä! Kiitos!!

PK | 1610704310

www.taloussankari.fi pelissä (Kieliversiot FI , SE , EN) käsitellään kesätyön hankkimista, arjen rahan käyttöä, mikä on pikavippi sekä mitä korkoa korolle tarkoittaa.

Anna-Liisa Parkkinen, Lasten ja nuorten säätiö | 1610704319

Tämä on hyvä pointti pikavipeistä. Vaikka nuoret tietäisivätkin pikavippien haitallisuuden, niiden ottaminen on liian helppoa ja niitä otetaan tarpeen ilmestyessä ennen kuin muita vaihtoehtoja edes kartoitetaan. Pikavippisovellus- tai peli hyvä idea :)

Minna Lammi | 1610704326

Kiitos erinomaisesta webinaarista ja hyvästä keskustelusta!

Julia Kiljunen | 1610705121

TATin Kesäyrittäjä tarjoaa tällaista palvelua. Osa kunnista on muuttanut käyttämättä jääneitä kesätyöseteleitä kesäyrittäjyysseteleiksi. Täältä voi tutustua malliin lisää: https://www.kunkoululoppuu.fi/kesayrittaja-kampanja/kesayrittaja-info/

PK | 1610705124

Jo ennen korona aikaa jatko opiskelijat kertovat kokevansa uupumusta. Nyt korona aikana tilanne on mennyt heikommaksi. lähipiirissäni on useita nuoria (yli 20 v.) jotka avun hankinnasta huolimatta eivät saa esim. mielenterveysapua, tai sitä on saatavilla esim. 6 kk kuluttua, koska Kela kelpoisia terapeutteja ei ole riittävästi. Tämän johdosta myös taloudellinen hallinta heikkenee ja opinnot saattavat keskeytyä. Toivon poliittisilta päättäjiltä vahvaa tukea tähän asiaan. Paremman huomisen puolesta.

LÄHETÄ VIESTI

Nimimerkki: