Lähetys on päättynyt.

20.10.2021 Ministerityöryhmän sote-aluekierros Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueella

Perhe- ja peruspalveluministeri Kiuru ja muut sote-ministerityöryhmän ministerit sekä virkamiehet kiertävät kaikilla hyvinvointialueilla loka-marraskuussa 2021.

Osallistu keskusteluun #aluekierros #sote #hyvinvointialueet #soteuudistus

Maria Guzenina | 1634720615

Tervehdys täältä langoilta. Eduskunnassa äänestys klo 14, siksi näin etänä.

Piia Aallonharja | 1634720682

Hei kaikille Kirkkonummelta!

Markku Markkula | 1634721274

Hyvä kun yhteydet toimivat. Tervehdys kaikille.

Pirkko Kuusela | 1634721277

Tervehdys Espoon vammaisneuvostosta!

Anne Nummela | 1634721410

Hälsningar från Hangö/ Terveisiä Hangosta

Arja Ilomäki | 1634722570

Tervehdys kaikille Espoosta!
SuPerin Pääluottamusmies, Espoon Kaupunki

Johanna Mätäsaho | 1634722580

Sisältöuudistuksen (palvelujen ja toimintamallien kehittämistoiminnan) ja hyvinvointialueiden valmistelun rahoittaminen valtionavustuksina yhteensä useiden eri hankkeiden kautta lisää merkittävästi hallinnollisen työn määrää alueilla. Kysymys: oliko vaihtoehtona rahoituksen kanavointi muulla tavalla, esim. valtionosuuksien kautta?

Marja Manninen | 1634722584

Tervehdys Järjestöedustus näkökulmasta!

soteammattilainen | 1634722808

Terveyspalvelut ovat tärkeitä, mutta ei saa myöskään unohtaa sosiaalityön roolia. Nyt tuntuu siltä, että terveyspalvelut ovat uudistuksen kärkenä.

Markku Markkula | 1634722920

Sen perusteella, mitä Krista Kiuru juuri sanoa, tarvitsemme enemmän henkilökuntaa työskentelemään joustavammin viikon ja vuorokausien eri aikoina. Meillä HYTE-alueelllamme on jo nyt henkilöstön saatavuusongelma. Onko maan hallitus valmis lisäämään koulutusmääriä paljon ja nopeasti nimenomaan täällä Uudellamaalla siten, että saamme opiskelijat jo opiskeluaikoina juurtumaan tänne työpaikkoihin? Tämä pitää laittaa liikkeelle heti!

Pirkko Kuusela | 1634723072

Erityisen haasteellisena näen vammaisten ja pitkäaikaissairaiden tilanteen, joilla on paljon sosiaali- ja terveyspalveluja. Myös heidän palvelunsa tulisi hoitaa yhden luukun -periaatteella. Lisäksi meillä on terveyspalveluissa osaamisongelmaa tiettyjen vammojen ja niiden liitännäissairauksien hoidossa.

Toni Virtanen | 1634723174

Valtioneuvosto julkaisi hiljattain asetuksen valtionavustuksesta eräisiin julkiselle sosiaali- ja terveydenhuollolle covid-19-epidemiasta vuonna 2021 aiheutuviin kustannuksiin. Avustus määräytyy laskennallisin perustein, ja näin ollen joidenkin kuntien osalta se ylittää aiheutuneet kustannukset. Asetukseen perustuva valtionavustus tulisi kuitenkin käyttää kokonaisuudessaan covid-19-epidemiasta aiheutuvien sosiaali- ja terveyspalvelujen kustannusten kattamiseksi.

Kysymys: Kuinka varmistetaan, että toteutuneet kustannukset ylittävä avustus siirretään systemaattisesti hyvinvointialueille, pandemian aiheuttaman hoito- ja hyvinvointivelan kattamiseksi?

Kristiina Alppivuori | 1634723187

Markkula: Koulutusmäärien suurentaminen ei ole ratkaissut saatavuus- ja pysyvyysongelmia ainakaan sairaanhoitajien kohdalla. Ongelma on huomattavasti monimuotoisempi (tutkittu on).

Arja Ikäheimo | 1634723194

On mietittävä oikeat ihmiset oikeisiin tehtäviin oikeaan aikaan. Työntekijät on saatava hyväksymään ilta ja viikonlopputyöt.

Arja Ikäheimo | 1634723307

Paljon palveluja tarvitsevien kohdalla pitää olla vastaanotto ajan riittävän pitkä, jotta asiakkaan kaikki ongelmat voidaan tarkastaa.
Konsultaatio pitää olla sujuvaa.

Sari Hammar | 1634723617

Vieraskielisten osuus kasvaa erityisesti Espoossa, mutta myös muissa LU-kunnissa. He ovat yliedustettuina monissa raskaissa sote-palveluissa. Tämä kertoo mm. siitä, että kehittämistä tarvitaan sekä palveluiden saavutettavuuden edistämisessä että palveluiden tarjonnan laajentamisessa kaikille sopiviksi. Kaiken taustaiset asiakkaat tulee saada oikea-aikaisemmin heille soveltuvien, kevyempien palveluiden piiriin.
Projektipäällikkö, Espoon Hytet, vieraskielisten palvelujen kehittäminen

Arja Ikäheimo | 1634723627

Henkilöstön riittävyyteen on käytettävä kaikkia keinoja: palkkaus, työnkuvaukset oikeiksi, henkilöstöetuudet, työntekijöiden työkyvyn tukeminen ja mm. osatyökykyisten käyttäminen.

90 vrk-unelmille allerginen | 1634723747

Mistä ihmeestä hv-alue taikoo Espooseen tarvittavan henkilöstön nykyasumiskustannuksilla ja -palkoilla?

Pekka Rastas | 1634723850

Tervehdys täältä Espoosta :)

Henkilöstö on uuden hyvinvointialueen tärkein voimavara. Mikäli halutaan uuden hyvinvointialueen rakentamiseen ja kehittämiseen mahdollisimman sitoutuneet ja motivoituneet sote-ammattilaiset, muistakaa osallistaa henkilöstö laajasti käynnisssä olevaan valmistelutyöhön jo varhaisessa vaiheessa ja varsinkin silloin, kun erilaisia työryhmiä ja projekteja käynnistäessänne olette havainneet ja todenneet niillä olevan henkilöstövaikutuksia.

Ystävällisin terveisin
Pekka Rastas
Tehyn Pääluottamusmies / Espoon Kaupunki

Markku Markkula | 1634723946

Kiitos monista kommenteista koskien saatavuutta. Se tietenkin on hyvin monimuotoinen ja mutkikas haaste. Jos se olis helppo, niin varmaan ratkaisut olisi jo toteutettu. Esille nostamani kysymys koulutuksesta nimenomaisesti täällä, missä työpaikat ovat, on yksi avainkysymys.

Maria Guzenina | 1634723993

Henrik puhui hyvin ja meidän LU seurantaryhmän vpj:nä jaan hänen ajatuksensa ja huolensa.

Arja Ikäheimo | 1634724096

Kaikki koulutusvaihtoehdot pitää käyttää. lisää paikkoja kouluihin, oppisopimuskoulutus ja uudelleen koulutus.
Arja Ikäheimo
Superin pääluottamusmies/Lohja

Arja Ikäheimo | 1634724271

Asiakkaiden hoitamisessa on painopiste siirrettävä ennaltaehkäisyyn. Myös Kelan tuet asiakkaalle pitää olla ennaltaehkäisevään hoitoon mm. fysioterapiaan ja allasterapiaan.
Arja Ikäheimo
Superin Pääluottamusmies/Lohja

Arja Ilomäki | 1634724602

Työpaikkojen työhyvinvointi, hyvä palkka ja työn arvostus, perheen ja työn yhteensovittaminen , luovat houkutusta alalle.
Meidän täytyisi hyväksyä myös osatyökykyiset tekemään töitä. Nyt tarvitaan kaikkia töihin!

Terve. Lähihoitaja /Pääluottamusmies.

Mats Enberg | 1634724817

Kela haluaa olla muutoksessa tukena, yhteisen asiakkaan asialla. Voimme auttaa aivan käytännön asioissa yhtenä kolmion osana (kunnat – hyvinvointialueet – Kela). Lue lisää: www.kela.fi/sote-uudistus

ICT | 1634725380

ICT ohjelmat kuntoon ja vuorovaikutteiseksi, nykyiset eivät palvele ketään, integrointikin maksaa ja vaatii työvoimaa, uusi yhtenäinen ohjelma ehkäpä Apotti jossa maisafi palvelee asikkaankin tiedonsaantia jolloin henkilökuntaa jää hoitotyöhön turhien puheluiden siaan.

Pirkko Kuusela | 1634725572

Onpa ikävä kuulla, ettei parannuksia ehditä tehdä. Vammaisten näkökulmasta on tiedossa monia vakavia ongelmia, joita tulisi korjata ihan välittömästi. Toivottavasti välttämättömiin korjauksiin riittää tekijöitä ja kiinnostusta.

Huolestunut henkilöstötilanteesta | 1634726626

Henkilöstön hyvinvointi ja saatavuus puhuttaa paljon ja tässä keskustelussa on tullut paljon hyviä ehdotuksia siitä, mitä kaikkea pitäisi kehittää sen osalta. Nyt käytössä oleva raha ei ymmärtääkseni saa käyttää siihen tarkoitukseen, vaan on rajoitettu palveluiden kehittämiseen. Koska on henkilöstövaje, joudutaan ostamaan valtionavustuksilla konsulttityötä kalliilla rahalla. Ilman hyvää ja hyvinvoivaa henkilöstöä on hyvin vaikeata tarjota hyvää palvelua, hienosta kehittämistyöstä riippumatta. Kehittämistyö ja henkilöstön hyvinvointi tulisivat kulkea käsi kädessä, likaa kehittämistä samanaikaisesti on henkilöstölle raskasta. Kysymys: saisiko valtionavustukset käyttää myös henkilöstön hyvinvointiin liittyviin asioihin, eikä pelkästään palveluiden kehittämiseen?

LÄHETÄ VIESTI

Nimimerkki:

TALLENTEET