Ohjelma
15:45 Terveisiä kotimaisen lihan tuottajilta
Ruokamarkkina-asiantuntija Heidi Siivosen haastateltavana
- Pasi Ingalsuo, Kokkola, naudanliha
- Eeva Korimäki, Marttila, broileri
- Taru Antikainen, Aura, sika
mukana myös teollisuuden edustajia
16:00 Tilaisuuden avaa MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila
16:05 Eläinten terveys ja hyvinvointi Suomessa on huippuluokkaa – entä tulevaisuudessa?
ETT:n toiminnanjohtaja Ina Toppari
16:35 Lihantuotannon ja kulutuksen tulevaisuus
16:45 Lihantuotanto ympäristön ja ilmaston puristuksessa
Luonnonvarakeskuksen johtava tutkija Perttu Virkajärvi
17:25 Paneeli: Vastuullinen kannattava lihantuotanto Suomessa
Panelisteina sikayrittäjä Taru Antikainen, kansanedustaja Jari Myllykoski, HKScanin toimitusjohtaja Tero Hemmilä, Keskon päivittäistavarakaupan toimialajohtaja Ari Akseli, vanhempi neuvonantaja Oras Tynkkynen Sitrasta ja toimittaja Riku Rantala.
- Ministerin välikysymys
18:20 Paneelin yhteenveto
Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä
18:25 Seminaarin yhteenveto
MTK:n 2. puheenjohtaja ja Lihavaliokunnan pj. Mauno Ylinen ja päätoimittaja Jouni Kemppainen
Tilaisuuden juontaa Maaseudun Tulevaisuuden päätoimittaja Jouni Kemppainen