TALLENTEET

2020-09-07 Kuka kruunataan tänä vuonna Ornamo-palkinnon voittajaksi?

Vuoden 2020 Ornamo-palkintoehdokkaat ovat muotoilun näkemyksellisiä uudistajia ja pioneereja omilla aloillaan. He ovat määrätietoisia oman tiensä kulkijoita, joita kiinnostaa muotoilun rooli kiertotalouden ja yhdenvertaisuuden edistäjänä.

Sisustusarkkitehti Hanna Gullstén ja sisustusarkkitehti, arkkitehti Jari Inkinen ovat työparina suunnitelleet satoja toimitiloja suomalaisille yrityksille jo yli 30 vuoden ajan. Heidän työnsä nojaa vahvasti kestävän kehityksen arvoihin ja elinkaariajatteluun. Teollinen muotoilija Joonas Kyöstilä on työskennellyt muotoilujohtajana mm. FFORAlle, joka on pyörätuolien lisävarusteita valmistava muoti- ja lifestylebrändi. Muotoilijana hän haluaa herättää keskustelua vähemmistöryhmien yhteiskunnallisesta asemasta. Habitaren luova johtaja Laura Sarvilinna on vuosia suunnitellut ja kehittänyt tapahtuman sisältöjä. Hänet tunnetaan myös työstään suomalaisen muotoilun edistäjänä kansainvälisillä markkinoilla.

Ornamo-palkinto on vuosittain jaettava alan arvostettu tunnustus, joka tekee näkyväksi ajankohtaista ja innovatiivista muotoilua ja taideteollista taidetta. Ehdotukset palkinnonsaajiksi tulivat Ornamon jäseniltä. Ornamon hallitus valitsi 25 ehdokkaan joukosta kolme finalistia.

Palkinnon saajan valitsee tänä vuonna kirjailija ja kuvataiteilija Rosa Liksom. Tilaisuuden juontaa Ornamon viestintäpäällikkö Miisa Pulkkinen.

SUORA LINKKI