2022-11-18 Digituen valtakunnallinen verkostotapahtuma

Toimiva digitaalinen arki nuorille


Testaa katselulaitteesi ennen webinaarin aloitusta. Kun saat kuvan näkymään ja äänen kuulumaan, katselulaitteesi on kunnossa.

Nuoremmat sukupolvet kasvavat ympäristössä, jossa digitaalisuus on luonnollinen osa arkea, niin viihteen ja sosiaalisuuden kuin asioiden hoitamisenkin suhteen. Digitaaliseen arkeen liittyy kuitenkin asioita, joissa myös nuoret tarvitsevat tukea. Minkälaisia mahdollisuuksia digitalisaatio antaa nuorten hyvinvoinnin tukemiseen? Entä mitä eriarvoistavia tekijöitä nuorten digiarkeen liittyy, miten voimme tukea nuoria näissä tilanteissa?

Tilaisuudessa kuulemme ja keskustelemme näkökulmista nuorten digiarjen tukemiseen. Pääpuheenvuoron esittää Dequal -tutkimushankkeen Sari Tuuva-Hongisto, minkä lisäksi ohjelmassa syvennytään nuorten digiarjen kannalta tärkeisiin osatekijöihin, kuten verkkohäirintään.

Tilaisuus on suunnattu nuorten kanssa toimiville tahoille sekä nuoria kohtaaville digitukijoille ja sen kehittäjille. Toivotamme kuitenkin kaikki aiheesta kiinnostuneet lämpimästi tervetulleiksi!

Ilmoittaudu tapahtumaan osoitteessa: https://www.lyyti.in/digituen-verkostotapahtuma-18-11-2022

Tilaisuuden ohjelma:

09.00 Tilaisuuden avaus

09.15 Nuorten digitaalinen arki
Sari Tuuva-Hongisto, Nuorisoalan tutkimus- ja kehittämiskeskus Juvenia, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu

10.00 Datan hyödyntäminen lasten ja nuorten hyvinvoinnin tukemisessa, Tiina-Maija Toivola, Me-Säätiö

10.15 Nuorten digitaalinen asiointi ja omien tietojen hallinta Kanta-palveluissa, Mari Holmroos, Kela

10.30 Nuorten kohtaama verkkohäirintä, Linda-Lotta Luhtala, UN Women Suomi & Rojin Birzoi, Generation Equality -nuortenryhmä

11.00 Tilaisuus päättyy

SUORA LINKKI