2023-02-20 Sujuva Suomi: Jarruttaako lainsäädäntö digitalisaatiota?

Testaa katselulaitteesi ennen webinaarin aloitusta. Kun saat kuvan näkymään ja äänen kuulumaan, katselulaitteesi on kunnossa.

20.2.2023 Sujuva Suomi -tilaisuuden aiheena on se, jarruttaako lainsäädäntö digitalisaatiota. Tilaisuudessa aiheesta keskustelevat kansliapäällikkö Pekka Timonen oikeusministeriöstä, ICT-johtaja ja ylijohtaja Jarkko Levasma valtiovarainministeriöstä ja lakiasiainjohtaja Noora Kallio Digi- ja väestötietovirastosta.
Tilaisuuden juontaa Joonas Aitonurmi Digi- ja väestötietovirastosta.

Digitalisaatio on parempia palveluita, toimintatapojen muutosta ja teknologista kehitystä. Suomi on digitalisaation kärkimaita, mutta kauanko pystymme pitämään asemamme? Digitalisaatio etenee nopeasti ja lainsäädäntö ei aina pysy perässä. Tämä hankaloittaa digitalisaation täysimittaista hyödyntämistä yhteiskunnassa. Ilman alati kehittyvää lainsäädäntöä ei voida rakentaa esimerkiksi automaattisia palveluita. Minkälaista lainsäädäntöä julkisten palveluiden uusi aikakausi vaatii, jotta asiat hoituisivat sujuvammin?

Voit kysyä ja kommentoida aihetta tilaisuuden aikana tällä sivulla näkyvän chatin kautta. Juontaja esittää muutaman chatin kautta tulleen kysymyksen keskustelijoille. Twitterissä kannustamme käyttämään aihetunnistetta #SujuvaSuomi.

SUORA LINKKI