TALLENTEET

2022-12-12 Sujuva Suomi: Vihreän digitaalisen siirtymän tulevaisuus – onko rajapinnan takana ruoho vihreämpää?

Testaa katselulaitteesi ennen webinaarin aloitusta. Kun saat kuvan näkymään ja äänen kuulumaan, katselulaitteesi on kunnossa.

12.12.2022 Sujuva Suomi -tilaisuuden aiheena on vihreä digitaalinen siirtymä. Tilaisuudessa aiheesta keskustelevat liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka, Digi- ja väestötietoviraston pääjohtaja Janne Viskari ja Mari Pantsar Sitrasta. Tilaisuuden juontaa Joonas Aitonurmi Digi- ja väestötietovirastosta.

Vihreä digitaalinen siirtymä on keskeinen osa muun muassa EU:n digitaalista tulevaisuutta. Digitalisoimme palveluitamme, koska digitalisoinnin avulla voimme lisätä arjen sujuvuutta ja tehokkuutta eli parantaa myös elämänlaatua. Samaan aikaan meidän on vähennettävä fossiilisten energiamuotojen käyttämistä sekä luovuttava lyhyen elinkaaren teknologisista ratkaisuista ilmastonmuutoksen ehkäisemiseksi. Mutta kuinka kaksoissiirtymä toteutetaan onnistuneesti? Miten tulevaisuudessa tehdään enemmän vähemmillä panostuksilla? Entä miten tämä muutos on mahdollista tehdä ympäristöä kuormittamatta – vai onko se?

Voit kysyä ja kommentoida aihetta tilaisuuden aikana tällä sivulla näkyvän chatin kautta. Juontaja esittää muutaman chatin kautta tulleen kysymyksen keskustelijoille. Twitterissä kannustamme käyttämään aihetunnistetta #SujuvaSuomi.

SUORA LINKKI